Image thumbnail

Otvaranje vinoteke u Splitu

Otvaranje vinoteke u Splitu

Na tržištu vina predstavio se novi brand Hvar Hills koji nudi tipične hvarske sorte Plavac Mali i Bogdanušu. Prepoznatljiv je po svom dominantnom logu koji će lako zapeti za oko te postati neizbježan dio života ljubiteljima vina.
Još ljetos krenulo je brandiranje novog vina na tržištu koje svoju prepoznatljivu aromu duguje vinogradu položenom na južnim padinama otoka Hvara. Specifičnost samog vinograda je što loza raste u kršu i podložena je trostrukoj insolaciji; sunce, more i stijena.
Pretežita sorta u vinogradu je Plavac mali, potomak Zinfandela, prikladna za škrta i suha tla koja dominira u Srednjoj i Južnoj Dalmaciji. Plavac mali ističe se po kvaliteti što mu omogućuje dobivanje raznih tipova vina.

Tvrtka Hvar Hills iskoristila je sav potencijal Plavca malog te proizvela dva crna suha vina Maior Rizerva i Pharos Maximvs te jedno slatko desertno vino Prošek Risus. Pored prozivoda s police, Hvar Hills jedini nudi i dvije vrste Plavca Malog u rinfuznom pakovanju i to od loze koja raste u zemlji i loze koja raste u kršu.

Vino za svaki dan, Maior Rizerva, vrhunsko je crno suho vino s 13.5% alkohola koje je prepoznatljivu notu okusa dobilo po odležanom periodu od minimalno dvanaest mjeseci u hrastovoj bačvi. Mnogi će prepoznati bogate mirise trešanja i drugog zrelog voća.

Ukoliko ste ljubitelj punijih okusa, Pharos Maximvs će zadovoljiti vaša očekivanja čija intezivna suha aroma ide uz razne vrste gastronomskih specijaliteta. Pharos Maximvs vino je koje je barikirano minimalno dvadeset i četiri mjeseca u hrastovoj bačvi i time je svrstan u sami vrh vinske scene.

Prošek Risus zbog svog intezivnog slatkog okusa  pravi je izbor za duge zimske dane, te je idealan  za obilježiti spontane trenutke u ugodnom društvu.

Sve vrste vina koje Hvar Hills ima u ponudi, moći ćete isprobati na adventu u Zagrebu na lokaciji “Cafe de Matoš” na Gornjem Gradu ili u novootvorenoj vinoteci u Splitu na adresi Kralja Zvonimira 65a gdje možete iskoristite blagdanske pogodnosti.

Uočite i sami što se krije na etiketi te izaberite vino koje najviše odgovara vašim osobinama i prigodi.